Fönsterrenovering, kökshyllor, svarvade bordsben och det sista på Simrishamnsdörren och den Fiskbensmönstrade pardörren!

Sommaren är kort!

Ja, nu är det högtryck på fönsterrenoveringar och dörrtillverkning. Sommaren är ju inte så lång i vårt härliga land och det är nu vi ser allt som behöver göras på våra hus.

Som ni säkert sett håller jag ju på med två dörrar som i det närmaste är klara. Men jag har även tillverkat en hel del ytterbågar till fönster som i övrigt är fina. Jag är inte fönster-renoverare, men jag gör ofta nya ytterbågar till fönster där karmen är okej.

Lite hyllor som ska förvara porslinet i en sommarstuga har också tillverkats och fyra svarvade ekben till ett soffbord. Allt har inte kommit med på bild, men det har varit en salig blandning i snickarboden.

Bara några veckor kvar nu tills jag ska hålla lite semesterstängt (18/7-4/8 närmare bestämt) men innan dess ska det påbörjas fönster- och dörrpartier till ett mycket speciellt kök, med glastak. Ska bli kul! Några fönster till ska jag fixa och ett provskåp till ett gammaldags kök … och lite annat smått och gott!

Ibland kanske det verkar som det inte händer så mycket i min verkstad men det kan jag lova att det gör!

Nu hoppas vi att det blir en härlig sommar med mycket sol och lata dagar!

🙂

inga bilder hittades

Related Images:

Dörrar på gång

Allt tar sin lilla tid!

Att tillverka en dörr tar sin tid … att ta bilder och lägga in i datorn tar sin tid … att lära sig hantera sin hemsida tar sin tid … Ja, inte konstigt att allt tar sin lilla tid!

Tredje gången gillt nu som jag försöker få in mitt lilla inlägg och några bilder på vad som är på gång! Hoppas det fungerar för nu är tiden slut … Det är fortfarande en del kvar att göra innan dörrarna kan lämna snickarboden och få äran att pryda sina hus.

 

inga bilder hittades

 

Related Images:

Några saker på gång

Det är en underbar sommardag som vi har framför oss och jag har som vanligt flera projekt igång.

Fönstren är så gott som färdiga och är hos glasmästaren för glasning. Dörrarna börjar ta form och få sin slutliga egna prägel. Den ena får sina speglar och lister pålimmade idag och den andra ska jag tillverka pärlspånten till. Innan dagen är slut hoppas jag även hinna lägga in lite bilder på dagens arbete i snickarboden.

Njut av dagen så länge!

 

Related Images:

Nytt Galleri med dörrar

 

Lägga in bilder på min nya hemsida står på schemat!

I fredags var jag bl a hos Maria Kullberg för att lära mig att hantera min nya hemsida som hon gjort till mig. Och till min stora lycka verkar det som om t om jag ska klara av att sköta detta rätt så bra (peppar, peppar eller snarare ta i trä)! Det kommer att ta tid innan allt är på plats, men jag hoppas ni har överseende med det.

Det viktigaste för mig nu är att få in mina bilder under de olika flikarna.

Som ni säkert sett så är det rätt så tomt under Dörrar, Fönster, Inredning och Möbler, men jag ska försöka hinna lägga in lite varje dag. Givetvis är inte alla bilder nya, utan det är bilder som jag tagit på produkter jag tillverkat under mina nu 7.5 år i Snickarboden.

Näsby dörrarna sitter på ett gammalt fint hus i Näsby – ett stenkast från Klasaröd. De har jag tillverkat med ursprungsdörrarna som förebild, men med dagens krav. Till detta hus har jag även tillverkat två flagg-fönster och ytterligare två ska tillverkas innan vintern åter är här.

inga bilder hittades

Related Images:

Snygg och praktisk inredning till liten butik

Ägaren ringde mig och behövde hjälp.
Ändrade rutiner och öppethållande hade gjort det ohållbart att visa produkterna på samma sätt som tidigare. Var kväll fick allt plockas undan eftersom lokalen är tillgänglig när butiken är stängd. Det var varken snyggt eller praktiskt!

Med hjälp av Ikeas köksstommar och Janes Snickarbod (alltså jag) blev resultatet så här. Stommarna fick justeras lite för att passa in. Vitrindörrarna gjordes nya och lås monterades. Här fick Håkan (min man som är byggnadsnickare) också hjälpa till med monteringen i väggarna bl a.

Sidbordet är specialtillverkat för en produkt som finns i 11 smaker och förvaras i påsar. Även dessa ville vi skulle visas mer praktiskt och snyggare. På första bilderna kan ni se dom i plastbackarna, men nu har dom fått ett eget bord. Dagtid är locket uppvikt och det är fritt att själv välja sina smaker och betala i kassan.

inga bilder hittades

Related Images: